Akcia Zväčšiť
 

Nozetom 20g

 

NOZETOM je prípravok na zvýšenie odolnosti včelstva.

Expirácia: 8/2022

Dostupnosť Skladom
Môžeme doručiť do
3.8.2021
Bežná cena 4,90 €
Ušetríte 0,40 € (–8 %)
4,50 €
   
Značka Agrobioprom
Kategória Liečenie včelstva
 

Nozetom® je prášok svetlosivej farby, s vôňou cesnaku, zabalený v hermeticky uzatvorený v alumíniovej fólii s hmotnosťou 20 g.

Obsahuje moskú soľ, extrakt z cesnaku, kyselinu askorbovú, glukózu.
Med vytočený zo včelstiev prikrmovaných Nozetomom® je vhodný na bežnú konzumáciu.

Zvyšuje odolnosť včelstiev voči chorobám a nepriaznivým vplyvom vonkajšieho prostredia. Klinické testy potvrdili priaznivý účinok pri zdolávaní nozematózy, ako aj výborný profylaktický účinok. Vitamíny, minerály, bielkoviny a uhľohydráty sú zdrojom energie, obnovujú tkanivá, regulujú fyziologické procesy, harmonizujú metabolizmus, pôsobia stimulačne na rast a rozvoj včelstiev.

Krmivo Nozetom má nasledujúce kvality a výhody:
- Netoxické pre včely;
- Včelami je dobre prijímané;
- Zabezpečuje intenzívnejší rozvoj včelstiev, zvyšuje imunitu a odolnosť voči nozematóze;
- Napomáha k rýchlejšiemu uzdraveniu;
- Pomáha k zvýšeniu stupňa rozvoja tukového telesa a zlepšuje stav včelstiev v čase zimovania;
- Stimuluje hygienické správanie ;
- Jarné a jesenné kŕmenie včiel krmivom Nozetom 3x s odstupom 5 dní v pomere 2g/1l sirupu na rodinu má za následok zvýšenie imunity a odolnosti včelstiev voči negatívnym vplyvom vonkajšieho prostredia.

SPÔSOB POUŽITIA

Pridáva sa do jarného príkrmu (apríl-máj) alebo na konci leta (august-september), v období narastania sily včelstva, pred hlavným zberom nektáru, pri nedostatku peľu alebo pri malých zásobách pergy v úľoch, pri príprave včelstva k zimovaniu.
Nozetom® sa pridáva do cukrového sirupu (1kg cukru:1l vody, 35-40°C)) v pomere 20g Nozetomu® na 10l teplého cukrového sirupu (35°C – 40°C). Pripravený roztok sa rozlieva do stropných kŕmidiel po 1l na jedno včelstvo, s odstupom 3-4 dní. Jedno balenie krmiva vystačí na jedno kŕmenie 10 včelstiev.

 

 

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.